Information vid bokning av stugaBokningen
är bindande när den blivit bekräftad och hela hyran är betald.
Anmälningsavgiften (25% av boendepriset ) betalas 10 dagar efter bokningsstillfället. Slutlikviden betalas senast 42 dagar innan ankomst. Vid bokning från 41 dagar till hyrnings tillfället ska betalningen vara oss tillhanda senast 10 dagar efter erhållen faktura. Om betalningen inte kommer in i tid sker avbokning automatiskt.

I priset ingår hela hyreskostnaden för stugan med det antal bäddar som finns angivet i bokningsbekräftelsen, samt elström.
I logipriset ingår inte städning, sänglinne, handdukar, toapapper/hushållspapper
Alla stugor är komplett utrustade för självhushåll och har varmt och kallt vatten, el-värme, elspis/spishäll, mikro, kylskåp, dusch och wc.
I stugan finns köksutrustning samt bäddutrustning (madrass kudde, täcke) exkl. sänglinne för det antal personer som är angivet i bokningsbekräftelsen.
Du behöver endast ta med dig handdukar, lakan (ej sovsäck), toa-hushållspapper, diskmedel och övriga förbrukningsartiklar.
För att göra din semester så bekväm som möjligt och för att slippa packa för mycket, erbjuder vi er att hyra linneset. I ett set ingår påslakan, underlakan, örngott, stor och liten handduk. Linneset bokas separat vid bokningstillfället till en kostnad av 200,-/pers. OBS: begränsat antal.

Barnsäng & Barnstol
Vi erbjuder familjer med små barn att låna barnsäng och barnstol gratis.
Vi rekommenderar dig att förboka detta innan ankomst, då det finns ett begränsat antal. Barnsäng och barnstol hämtas ut i receptionen vid ankomst. Tänk på att täcke, kudde och linne till barnsängen ej ingår.

Det ankommer på dig att städa ordentligt före avresa. Följ städinstruktionerna. Tillsammans avsynar vi sedan städningen innan ni reser. Om städningen missas kommer vi att debitera en avgift från 2.500 kr.

Minimiålder för beställaren är 18 år och minst en person i sällskapet som skall bo i stugan skall ha fyllt 18 år om ingen annan överenskommelse gjorts.

Husdjur
Vi har ett par stugor där det är tillåtet att ta med husdjur. Vill du ta med dig ditt husdjur måste du uppge detta vid bokningstillfället. Pris husdjur (oberoende av antal) 300,-. Tänk på att alla inte tycker om att det funnits husdjur i sängen. Husdjur, är endast tillåtet i angivna stugor.
Observera också att det är RÖKFÖRBUD inomhus i alla stugor. Även om både husdjur och rökning är förbjudet innebär detta ej att stugan är allergisanerad.
Du är skyldig att följa de bestämmelser angående rök- och husdjursförbud för din stuga som anges på bekräftelsen och/eller finns anslaget i stugan. Om du bryter mot detta debiteras du kostnaden för sanering.

Incheckning efter att receptionen har stängt
Kommer du när receptionen har stängt, finner du din nyckel i ett kuvert med namn i postlådan till höger utanför receptionsdörren.
Några regler för allas trevnad* Lakan och örngott (ej sovsäck) skall användas i samtliga sängar. Sänglinne och handduk finns att hyra i receptionen, kostar 200,-/säng.

* Du ansvarar själv och är ersättningsskyldig för alla skador, som uppstår på fastigheten och dess inventarier, genom att du eller någon i ditt sällskap varit vårdslös. (En hemförsäkring med utökat reseskydd brukar täcka denna typ av skador.)

* Du får inte använda stugan till något annat än det som avtalats vid bokning Du får heller inte låta fler personer övernatta i stugan än vad som uppgivits vid bokningen.

* Stör inte lugnet på anläggningen med bilkörning mer än absolut nödvändigt. Kör i gånghastighet och undvik tomgångskörning.

* Skoteråkning kring stugorna är ej tillåtet. Håll gånghastighet inom området. Självklart är du som fordonsförare alltid nykter och har giltigt körkort alt. förarlicens!

* En generell regel på anläggningen är att visa hänsyn. Störande uppträdande är inte tillåtet. Nattro skall råda mellan 23.00-07.00 då detta är ett område med familjekaraktär.

* De flesta stuggäster uppträder hänsynsfullt. Personalen kan i undantagsfall tvingas vidta åtgärder mot gäster som inte respekterar våra enkla och självklara ordningsregler. Stuggäster som uppträder störande inom området kan avvisas.
Hyresavtalet upphör att gälla med omedelbar verkan om:
* ni eller någon i ert sällskap uppträder störande i lägenheten/stugan/området.
* ni eller någon i ert sällskap begår skadegörelse i lägenheten/stugan/området.
* lägenheten/stugan används till ej avsett ändamål.
Om avtalet upphör att gälla på grund av ovan nämnda fall måste ni och ert sällskap omedelbart flytta från lägenheten/stugan och ni äger ej rätt att återfå någon del av hyresbeloppet.

* Hyrda stugor får endast disponeras av registrerade hyresgäster. Undantag får dock göras i samförstånd med ledningen.

* Det råder totalt rökförbud i alla stugor och andra lokaler. Saneringskostnad, från 3.000,- kronor, tas ut av gäst som bryter mot detta förbud.

* Rökare ombedes visa hänsyn mot övriga gäster. Tänk på att fimpar kan vara ytterst skadliga för små barn, så plocka upp dina fimpar. Rökning är enligt svensk lag förbjudet i lokaler dit allmänheten har tillträde såsom exempelvis restaurang, servicehus, reception. Var vänlig och undvik rökning i omedelbar anslutning till ingångar till dessa lokaler samt stugor och liften.

* Hundägare ombedes visa största möjliga hänsyn mot övriga gäster. Håll hunden i kort koppel, plocka upp efter den eller rasta den utanför området.

* Hjälp oss att hålla anläggningen ren och skräpfri. Använd sopbehållarna som finns inom området.

* Var aktsam om naturen – den behöver ditt skydd! Slösa inte i onödan med vatten och el.


Vid avresa

Du måste städa ordentligt före avresa. Slutstädning ingår inte i hyran, stuggästerna måste själva städa, vilket omfattar diskning, att porslin ställs tillbaka, torka golven, tömma sopor och liknande.
Dammsugare och golvmopp finns i stugan. Du kan beställa slutstädning genom receptionen i god tid innan avresa, det kostar 1.000,- per stuga.

Personal från Näsfjället avsynar städningen innan ni reser. Om städningen missas kommer vi att debitera en avgift från 2.500 kr.

Du disponerar stugan till kl 12 avresedagen. Men vi är tacksamma om du har städat så vi kan avsyna stugan mellan kl 08 och 10.

Du måste lämna tillbaka samtliga nycklar till din stuga vid avresa. Om de inte lämnas måste vi byta lås för att skydda nästa gäst! Pris från 500 kr.Det tråkiga till sist


Om du vill avboka:
Du kan avboka muntligen eller skriftligen till oss. Om Du inte har tecknat något avbeställningsskydd sker ingen återbetalning.
Du kan köpa ett avbeställningsskydd vid bokningstillfället. Det kostar 350 kr per bokning och träder i kraft 40 dagar före ankomst. Skyddet innebär att Du kan avboka fram till och med dagen före ankomst och få hyran, med avdrag för avbeställningsskyddet och en administrationskostnad (500:-), återbetald.
Avbeställningsskyddet gäller i följande fall, och dessa händelser får inte vara kända vid bokningstillfället.
a) dödsfall, sjukdom eller olycksfall av allvarlig art, som drabbat dig själv, make/maka, sambo, familj eller medresenär.
b) inkallelse i krigsmakten eller civilförsvaret.
c) om det inträffar någon annan allvarlig händelse utanför din kontroll, som du inte kunde förutse, när du bokade och som medför att det inte är rimligt att begära att du ska stå fast vid din bokning, t ex omfattande eldsvåda eller översvämning i din bostad.

Du måste kunna styrka ditt förhinder med intyg från t ex, läkare, myndighet eller försäkringsbolag. Intyget ska vara oss tillhanda inom 14 dagar från avbokningsdagen.Välkommen till en trevlig vistelse i våra stugor!